Προκήρυξη Νομικός Πολιτισμός 2011-12

  • on Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

  • ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΤΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ
    ΜΕ ΤΙΤΛΟ: ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ - ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ «ΝΟΜΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ»
    (ΦΕΚ 324/Β/11-2-2004)
    Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν υποψηφιότητα για εγγραφή στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης, Κατεύθυνση «Νομικός Πολιτισμός» για το ακαδημαϊκό έτος 2011-2012. Οι σπουδές για την απόκτηση του τίτλου ολοκληρώνονται σε τέσσερα διδακτικά εξάμηνα
    Στο πρόγραμμα γίνονται δεκτοί πτυχιούχοι Τμημάτων του Παντείου Πανεπιστημίου, πτυχιούχοι αντίστοιχων Τμημάτων και Τμημάτων Νομικής άλλων Πανεπιστημίων της ημεδαπής καθώς και ομοταγών αναγνωρισμένων ως ισοτίμων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της αλλοδαπής. Πτυχιούχοι άλλων επιστημονικών κλάδων γίνονται δεκτοί κατ’ εξαίρεση με ειδική απόφαση της Εξεταστικής επιτροπής.
    Ο αριθμός των εισακτέων για το ακαδημαϊκό έτος 2011-2012 ορίζεται σε δεκαπέντε (15) σπουδαστές. Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να δηλώσουν υποψηφιότητα καλούνται να υποβάλλουν από 19/9 έως 30/9/2011 καθημερινά και ώρα 11.00-13.00 στην Γραμματεία του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου (Λεωφόρος Συγγρού 136, κεντρικό κτήριο διοίκησης, 3ος όροφος), τα παρακάτω δικαιολογητικά σε οργανωμένο φάκελο με λάστιχο στον οποίο θα αναγράφεται ευκρινώς το ονοματεπώνυμο και το τηλέφωνο του υποψηφίου:
    1. Έντυπη αίτηση συμπληρωμένη σε όλα τα πεδία που χορηγείται από τη Γραμματεία του Τμήματος και επισυνάπτεται στην παρούσα ανακοίνωση.
    2. Σύντομο Βιογραφικό σημείωμα.
    3. Επικυρωμένο αντίγραφο Πτυχίου ελληνικού ΑΕΙ ή ισοτίμου της αλλοδαπής αναγνωρισμένου από το ΔΙΚΑΤΣΑ/ΔΟΑΤΑΠ.
    4. Πιστοποιητικό αναλυτικής βαθμολογίας και πίνακας στον οποίο θα αναγράφονται οι τελικοί βαθμοί (όσοι υφίστανται) των υποψηφίων στα ακόλουθα γνωστικά αντικείμενα του μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών (ή σε ισοδύναμα αυτών): της Φιλοσοφίας, Ιστορίας, Κοινωνιολογίας, Επιστημολογίας ή Μεθοδολογίας του Δικαίου, καθώς και Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου.
    5. Θα ληφθούν υπόψη τυχόν συστατικές επιστολές. (Δεν είναι απαραίτητες για όσους προέρχονται από το Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου).
    6. Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου.
    7. Πιστοποιητικό επάρκειας ξένων γλωσσών.
    8. 4 φωτογραφίες ταυτότητας.
    Η τελική επιλογή των υποψηφίων στο ΜΠΣ θα γίνει μετά από κρίση των φακέλων των υποψηφίων, εξέταση στα γνωστικά πεδία της Φιλοσοφίας του δικαίου, της Ιστορίας του δικαίου και του διοικητικού δικαίου και προφορική συνέντευξη.
    Ενδεικτική προτεινόμενη βιβλιογραφία:
    1. Αλ. Χούγιας-Παλαιολόγος, Φιλοσοφία του δικαίου, τ. 1 Θεμελιακή Προβληματική, Αντ. Σάκκουλας, Αθήνα-Κομοτηνή 2000 και τόμος 2,Κριτική ανάλυση του τρόπου ύπαρξης της νομικής επιστήμης, Αντ. Σάκκουλας, Αθήνα-Κομοτηνή 2007.
    2. Α. Μαρκαντωνάτου Σκαλτσά, Εγχειρίδιο Διοικητικού Δικαίου, Σάκκουλας, Αθήνα-Θεσσαλονίκη 2008.
    3. Σοφία Αδάμ-Μαγνήσαλη, Η Απονομή της Δικαιοσύνης στην αρχαία Αθήνα, εκδ. Νομική Βιβλιοθήκη, Αθήνα 2008.
    Οι ημερομηνίες εξετάσεων και συνεντεύξεων θα ανακοινωθούν στην Γραμματεία και θα αναρτηθούν στην κεντρική ιστοσελίδα του Παντείου Πανεπιστημίου.


    Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ
    «ΝΟΜΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ»

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου